Suprafete de joc

Suprafete de joc

Terenuri de zgură

Zgura este singura suprafaţă de tenis naturală şi una dintre cele mai vechi. Spre deosebire de terenurile de iarbă naturală - întâlnite în special în Australia şi Marea Britanie - cele de zgură sunt folosite ca şi suprafeţe de club peste tot în lume,fiind appreciate de majoritatea jucatorilor de elita.

Terenurile de zgură sunt formate din şist, piatră sau cărămidă zdrobită. Fiind mai încete, terenurile de zgură roşie sunt folosite la French Open şi multe alte evenimente din Europa şi America Latină, în vreme ce cele verzi (Har-Tru) sunt utilizate în principal în SUA.

Terenurile de zgură sunt considerate mai încete datorită structurii libere a suprafeţei, care încetineşte mingea şi o face să sară mai sus. Acest lucru le oferă jucătorilor mai mult timp pentru a ajunge la minge şi a o lovi, în timp ce îngreunează lovitura unei +unreturnable shot+.

Construcţia unui teren de zgură este relativ scumpă. Pentru a oferi caracteristicile de joc pentru care sunt faimoase aceste terenuri, este nevoie de întreţinere continuă (udare, adăugare de zgură, fixarea liniilor de plastic sau reaplicarea marcajelor). Pe de altă parte un teren de zgură bine întreţinut este o investiţie pe viaţă.

Suprafeţele de zgură se pretează atât spaţiilor interioare cât şi în aer liber, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti. Jocul pe aceste suprafeţe este foarte plăcut deoarece oferă posibilităţi de alunecare şi confort sub picior.

Astăzi se produc şi suprafeţe din zgură artificială.

 Terenuri de iarbă

Terenurile de iarbă sunt unele dintre cele mai populare suprafeţe pe care se joacă tenis. Ultimul strat în cazul acestor terenuri îl constituie iarba naturală sau sintetică.

În ziua de azi iarba sintetică se bucură de o creştere a popularităţii, în primul rând datorită costurilor de instalare relativ reduse.

Principalele avantaje ale ierbii sintetice sunt întreţinerea uşoară şi posibilitatea de a fi aplicată pe aproape toate sub-bazele comune (asfalt, beton sau piatră).

. Instalarea este posibilă atât în spaţii închise cât şi în aer liber. Calitatea şi preţul terenului depind în primul rând de înălţimea firului de iarbă, de numărul de îmbinări, precum şi de firma producătoare.

Terenurile de iarbă naturală sunt foarte atractive, dar necesită întreţinere constantă. Sunt populare mai ales în ţările cu climă blândă şi precipitaţii frecvente.

 Terenuri dure sau hard

 Terenurile dure se aplică pe sub-baze din asfalt, beton sau lemn (în spaţii închise). Suprafaţa în sine este din răşini acrilice. În general terenurile tari sunt privite ca suprafeţe de vizteză medie, cu toate că unele dintre ele pot fi relativ încete sau rapide. Acest lucru poate fi influenţat de procesul de aplicare.

Terenurile dure se pretează atât spaţiilor interioare cât şi celor exterioare. Multe turnee de tenis internaţionale se joacă pe terenuri de acest tip, în special în perioada iernii.

În cazul unui teren dur, costurile de construcţie sunt relativ ridicate la început, partea bună fiind însă că renovările sunt foarte ieftine.

Printre principalele avantaje ale acestor terenuri se numără durabilitatea ridicată, care oferă în mod constant caracteristici de viteză medie, costuri scăzute de întreţinere şi un design atractiv.

Aceste suprafeţe sunt indicate pentru toate stilurile de joc, punând accent egal pe fiecare aspect al jocului, în acelaşi timp rămânând confortabile sub picior.

Contact

0726325480 - Gabricenco Mihnea Adrian

Facebook/Profesor-de-Tenis

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Adresa :
Str. Vadul Moldovei, nr 14, in incinta Tir Sportiv
Bucuresti, Romania
Orar:
Luni - Vineri 6 - 23
Weekends 7 - 22